لوگو بیزاَپ

مجله آنلاین و اینترنتی بیزاَپ، شامل جدیدترین مطالب روز از جمله: ترفندهای خانه‌داری، نظافت منزل، چیدمان و دکوراسیون، آشپزی، تکنولوژی، زیبایی و حتی پزشکی و سلامتی است.

دریافت لینک دانلود
آیکون

برای دریافت اپلیکیشن بیزاَپ ، روی دکمه زیر کلیک کنید.

دریافت مستقیم اپلیکیشن
تصویر بلاگ

نان بیگل؛ مفید یا مضر؟ ( همراه با دستور پخت ویژه)

تاریخ انتشار : 1400/12/19نویسنده: زهرا اربابانزمان مطالعه: 10 دقیقهنظر: 0بازدید: 694

نان باگِل یا بیگل یکی از محبوب‌ترین محصولات شیرینی‌پزی‌های خارجی، البته با کالری و کربوهیدرات بالا است. شما می‌توانید انواع مختلفی از این نان شیرینی را پیدا کنید که می‌توان آن‌ها را برای صبحانه یا میان وعده میل کرد. از بین همه‌ی آن‌ها، نان شیرینی پخته شده با غلات کامل به دلیل مشخصات مواد مغذی و فواید سلامتی خود شهرت پیدا کرده است. همچنین، بحث‌های زیادی در مورد این نوع از شیرینی‌ها به دلیل کالری بالای آن‌ها در جریان است. در این مقاله به بررسی این موضوع می‌پردازیم که آیا نان بیگل برای اضافه کردن به رژیم غذایی، گزینه سالمی است یا نه.

نان شیرینی بیگل

حقایق مصرف نان شیرینی بیگل

طبق گفته‌ی وزارت کشاورزی، این 100 گرم شیرینی ساده حاوی:

  • انرژی: 275 کیلو کالری
  • پروتئین: 5/10 گرم
  • چربی: 6/1 گرم
  • کربوهیدرات: 4/53 گرم
  • فیبر: 3/2 گرم
  • کلسیم: 74 میلی گرم
  • پتاسیم: 101 میلی گرم
  • سدیم: 534 میلی گرم
  • آهن: 36/1 میلی گرم
  • مس: 163/0 میلی گرم
  • روی: 88/0 میلی گرم

مواد مغذی موجود در نان بیگِل بر اساس مواد تشکیل دهنده‌ی آن‌ها بسیار متفاوت هستند. آن‌ها حاوی کربوهیدرات بالا، پروتئین و چربی کم هستند. کربوهیدرات‌ها و کالری بالا در شیرینی‌ها باعث تعریف بدی برای آن‌ها شده است، اما آیا نان بیگل برای شما مفید است؟ برای پاسخ ادامه‌ی مقاله را مطالعه کنید.

آیا نان شیرینی بیگِل برای میان وعده مفید است؟

نان باگِل یا بیگل از مواد مختلفی تهیه می‌شود که به همین دلیل ارزش مواد مغذی آن‌ها ممکن است تغییر کند. همه‌ی انواع آن‌ها دارای مشخصات مغذی یکسانی نیستند.

به طور کلی، شیرینی‌های آرد گندم تصفیه ‌شده دارای کالری بالا و مواد مغذی بسیار کمی هستند. از سوی دیگر، نان‌های بیگل همراه با غلات کامل می‌توانند ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبرهای مختلفی را ارائه دهند؛ بنابراین سریع‌تر شما را سیر می‌کنند و فواید بالقوه‌ای برای سلامتی دارند. آن‌ها با فیبر بیشتری پر شده و به سلامت گوارش کمک می‌کنند. این موضوع همچنین می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.

مطالعه‌ای که توسط دانشگاه ملی علوم بهداشت (Lombard)  انجام شد، نشان داد که مصرف دو تا سه وعده در روز غلات کامل رژیمی می‌تواند به پیشگیری از بیماری‌های قلبی، کاهش وزن، دیابت نوع 2 و سرطان کمک کند. همچنین، اگر قصد کاهش وزن دارید، مهم است که به کل کالری مصرفی و کل کالری دریافتی خود توجه داشته باشید. مصرف غلات کامل می‌تواند به شما در مقابله با چاقی کمک کند. به دنبال شیرینی‌های تهیه شده از غلات کامل مانند جو، چاودار و گندم باشید و آن‌ها را در مقادیر محدود مصرف کنید تا بیشترین  بهره را ببرید.

توجه: واژه‌ی "بدون گلوتن" همیشه برابر با "غلات کامل" نیست. همیشه قبل از مصرف هر ماده‌ی غذایی، برچسب محصول و لیست مواد تشکیل دهنده را بررسی کنید. فواید نان شیرینی برای سلامتی به نوع و اندازه‌ی آن‌ها بستگی دارد، اما چگونه نان شیرینی‌های بیگل خود را به صورت سالم‌تر مصرف کنید؟ برای کسب اطلاعات بیشتر به نکات زیر توجه کنید.

نان بیگل کنجدی

چگونه نان شیرینی‌های خود را سالم‌تر تهیه کنیم؟

1- با تمرکز غذا بخورید

به سراغ نان شیرینی‌هایی با اندازه‌ی کوچک‌تر بروید. همیشه برچسب روی محصولات را بررسی کنید تا بدانید با مصرف آن‌ها چه مقدار کالری و مواد مغذی به بدن می‌رساند. اگر رژیم دارید و متوجه می‌شوید که نان شیرینی‌تان کالری بیشتری نسبت به برنامه‌ی غذایی‌تان دارد، یک نان بیگل کوچک‌تر در نظر بگیرید یا نیمی از یک نان شیرینی بزرگ بخورید. می‌توانید گزینه‌های زیادی را در انواع کوچک‌تر به همراه اطلاعات مواد مغذی روی برچسب‌ها پیدا کنید. همچنین، اکثر برندها، شیرینی‌های نازک یا مینی را ارائه می‌دهند که می‌تواند برای شما مفید باشد.

توجه: اگر رژیم کم سدیم دارید، باید از خوردن نان بیگل حاوی نمک زیاد خودداری کنید.

2- نحوه‌ی مصرف خود را در نظر بگیرید

مواد به کار رفته در نان بیگل ممکن است تأثیر آن را بر سلامتی شما نشان دهد. ارزش مواد مغذی آن نیز بر اساس مواد مورد استفاده تغییر می‌کند. مغذی‌ترین گزینه‌ها از غلات کامل تهیه می‌شوند و حاوی مقدار کمی شکر هستند. همچنین مراقب میزان مصرف قند خود باشید و به جای پنیر خامه‌ای از ماست یونانی استفاده کنید. برای فیبر و مواد مغذی بیشتر، به جای پنیر خامه‌ای، گزینه‌هایی مثل هوموس، آووکادو یا کره‌ی بادام را در نظر بگیرید. به طور کلی، تاپینگ‌هایی مانند پنیر خامه‌ای یا مربا به دلیل داشتن قند و چربی اشباع شده، کالری بیشتری دارند. همچنین می‌توانید نان شیرینی خود را با خیار، پیاز و گوجه‌فرنگی یا سفیده‌ی تخم‌مرغ  و به‌عنوان‌ یک ساندویچ غنی از سبزیجات مغذی میل کنید.

مراقب شکر اضافه شده در شیرینی باشید. تا حد امکان نان بیگل بدون شکر را انتخاب کنید که فاقد شیرین‌کننده‌های اضافی باشد.

3- از خوردن قسمت داخلی نان بیگل خودداری کنید

آیا می‌دانستید که صرفه جویی 100 کالری در هر شیرینی به طور منظم قادر است شما را از افزایش 10 کیلو وزن در سال نجات دهد؟ بله، اگر هر روز یک نان شیرینی بخورید، ممکن است در یک سال 10 کیلو وزن اضافه کنید. برای کاهش این کالری، شروع به برداشتن قسمت نرم داخلی نان بیگل کنید و از قسمت بیرونی آن لذت ببرید. از یک قاشق برای برداشتن خمیر میانی نرم شیرینی استفاده کنید.

این‌ها نکاتی هستند که می‌توانند به سالم‌تر شدن نان شیرینی شما کمک کنند، اما چگونه می‌توان آن را به راحتی در خانه درست کرد؟ پختن نان بیگل را به روش ما امتحان کنید.

نان حلقه‌ای با سبزیجات، تربچه و آووکادو

چگونه به راحتی در خانه نان بیگل درست کنیم؟

مواد مورد نیاز

  • آرد نان : 3 و نیم پیمانه
  • آب گرم : 1 و نیم پیمانه
  • نمک کوشر : 2 قاشق چایخوری
  • مخمر فعال خشک : 1 بسته
  • شکر گرانول : 1 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ : 1
  • روغن نباتی : 1 قاشق چایخوری
  • آب : 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه  نان بیگل

1- آب ولرم، مایه‌ی خمیر و شکر را در ظرفی به مدت 10 دقیقه با همزن بزنید و کنار بگذارید.

2- آرد و نمک را در ظرفی با همزن برقی مخلوط کنید.

3- مخلوط مایه‌ی خمیر را به آرد و نمک اضافه کنید و به مدت 6 تا 8 دقیقه با سرعت متوسط ​​مخلوط کنید.

4- خمیر را به ظرفی منتقل کنید.

5- روی کاسه را با یک دستمال تمیز بپوشانید و اجازه دهید خمیر حدود یک ساعت ور بیاید.

6- یک قابلمه‌ی بزرگ آب را به جوش آورید، فر را از قبل با دمای 425 درجه فارنهایت گرم کنید و دو تابه را با کاغذ روغنی بپوشانید.

7- خمیر را روی سطح کمی آرد پاشی شده منتقل کنید و آن را به هشت تکه‌ی هم اندازه تقسیم کنید.

8- هر تکه از خمیر را به شکل گرد و توپ مانند در آورید و با انگشت روی هر تکه یک سوراخ ایجاد کنید.

9- وقتی آب به جوش آمد، حرارت را کم کنید تا بجوشد.

10- سه عدد نان شیرینی را در آب بیندازید و به مدت یک دقیقه هر طرف را بپزید.

11- شیرینی‌ها را با کف‌گیر سوراخ‌دار از آب خارج کرده و روی تابه قرار دهید.

12- تخم مرغ و یک قاشق غذاخوری آب را در یک ظرف کوچک بریزید و خوب هم بزنید. پس از جوشاندن همه‌ی شیرینی‌ها، تخم مرغ را با یک برس مخصوص به آن‌ها بزنید.

13- بیگل‌ها را به مدت 15 تا 18 دقیقه یا تا زمانی که قهوه‌ای طلایی شوند، بپزید.

14-قبل از سرو حداقل 10 دقیقه اجازه دهید تا خنک شوند.

در ادامه برخی از دستورالعمل‌های محبوب برای خوشمزه‌تر کردن نان بیگل آورده شده است.

نان بیگل در جعبه

نان بیگل آفتابگردان و دانه‌ی چیا

مواد  مورد نیاز

  • کره‌ی ذوب شده: 2 قاشق غذاخوری
  • بکینگ پودر: 2/1 قاشق چایخوری
  • تخمه‌ی آفتابگردان: 2 قاشق غذاخوری
  • دانه‌ی چیا:1 قاشق غذاخوری
  • آب جوش: 1 فنجان
  • پودر پوسته‌ی پسیلیوم: 1 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ: 1 عدد
  • آرد نارگیل: 2/1 فنجان

طرز پخت

1- فر را با دمای 200 درجه سانتی گراد یا 400 درجه فارنهایت گرم کنید.

2- با استفاده از همزن دستی، آرد نارگیل، پودر پوسته پسیلیوم و بکینگ پودر را در یک ظرف مخلوط کنید.

3- کره و تخم مرغ را اضافه کنید و کاملاً مخلوط کنید تا مخلوط شبیه آرد سوخاری شود.

4- دانه‌ی چیا و تخمه‌ی آفتابگردان را اضافه کنید و با قاشق به آرامی در مخلوط خمیر مخلوط کنید.

5- آب را بجوشانید و کم کم به مخلوط اضافه کنید و کاملاً هم بزنید تا خمیر به دست آید. اجازه دهید قبل از این که از دست خود برای شکل دادن به آن استفاده کنید خمیر کمی خنک شود.

6- خمیر را به چهار ربع مساوی برش دهید. یکی از ربع‌ها را بردارید و آن را به شکل یک کنده به طول 10 سانتی متر بغلتانید.

7- دو لبه‌ی آن را به هم وصل کنید تا به شکل شیرینی در بیاید و محکم فشار دهید.

8- نان شیرینی‎ها را روی سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی قرار دهید و در فر بگذارید.

9- به مدت 15 دقیقه بپزید؛ سپس شیرینی‌ها را برگردانید و 15 دقیقه دیگر مجدداً بپزید.

نان بیگل بادام زمینی

مواد مورد نیاز

  • نان بیگل خرد شده و برشته شده: 1
  • کشمش: 1 قاشق غذاخوری
  • کره‌ی بادام زمینی خامه‌ای: 2 قاشق غذاخوری
  • عسل: 2 قاشق چایخوری

طرز تهیه

1- کره‌‌ی بادام زمینی را روی قسمت بریده شده هر نیمه شیرینی قرار دهید.

2- روی هر نیمه عسل بریزید.

3- روی شیرینی‌ها را با کشمش پر کنید.

نان شیرینی بیگل با کره بادام

مواد مورد نیاز

  • خلال بادام: 1 قاشق چایخوری
  • کره بادام: 1 قاشق غذاخوری
  • توت فرنگی خرد شده: 2 عدد
  • نان بیگل کشمشی دارچین: 1 عدد
  • چیپس شکلات: 1 قاشق غذاخوری
  • دانه چیا: 4/1 قاشق چایخوری
  • موز خرد شده: 1 عدد
  • پنیر خامه‌ای: 1 قاشق غذاخوری
  • نوتلا: 1 قاشق غذاخوری

طرز پخت

1- نوتلا و پنیر خامه‌ای را با هم مخلوط کنید تا کاملاً میکس شوند و در یخچال قرار دهید.

2- نان شیرینی را برش دهید و نان تست را تا زمانی که روی آن قهوه‌ای طلایی یا به میزان دلخواه برشته شد، در بیاید.

3- دو طرف نان بیگل را کره‌ی بادام قرار دهید.

4- مخلوط پنیر خامه‌ای نوتلا را روی هر نیمه‌ی نان شیرینی بزنید.

5- نیمی از نان شیرینی را با برش‌های توت فرنگی و موز تزئین کنید.

6- بادام‌های برشته شده و دانه‌ی چیا را روی شیرینی بپاشید.

7- بیگل را بشقاب کرده و بلافاصله سرو کنید.

اندازه‌ی نان بیگل

یک نان شیرینی معمولی با اندازه‌ی متوسط ​​بین 85 تا 105 گرم است و کالری و کربوهیدرات بیشتری دارد. هر بیگل کامل حاوی 245 کالری است، در حالی که دو برش نان بین 50 تا 75 گرم و 138 کالری دارد. یک وعده نان سبوس‌دار حاوی 8/3 گرم فیبر و یک نان شیرینی حاوی 4 گرم فیبر رژیمی است. این نان شیرینی‌ها از نظر سلنیوم، منگنز و ویتامین‌های B3 و B9 غنی‌تر از نان معمولی هستند. مصرف بیش از حد نان شیرینی می‌تواند منجر به برخی از معایب احتمالی شود که در بخش زیر ذکر شده است.

نکات منفی مصرف نان شیرینی بیگل

مصرف بیش از حد یا روزانه نان شیرینی با عوارض جانبی مانند افزایش وزن، بیماری قلبی و دیابت نوع 2 همراه است. بر اساس گزارش مؤسسه‌ی ملی بهداشت، اندازه‌ی سروینگ (مصرف) یک نان شیرینی متوسط ​​در 20 سال گذشته تقریباً دو برابر شده است. همچنین یک وعده نان بیگل (با قطر 6) 350 کالری دارد. این شامل تزئینات و مواد اضافی مانند پنیر یا کره است که روی نان شیرینی خود استفاده می‌کنید. اگر متوجه شدید که شیرینی شما سالم‌ترین نوع آن نیست، سعی کنید آن را به گزینه‌ای کم کالری تغییر دهید یا وعده‌های کمتر یا کوچک‌تر مصرف کنید. مصرف بیش از حد مواد غذایی با کالری بالاتر ممکن است منجر به افزایش وزن شود.

همچنین غذاهایی که سرشار از کربوهیدرات‌های تصفیه شده هستند، مانند نان شیرینی، ممکن است خطر بیماری قلبی را افزایش دهند. یک مطالعه نشان داد که رژیم‌های غذایی حاوی کربوهیدرات‌های تصفیه شده یا چربی‌های اشباع شده ممکن است باعث بیماری‌های عروق کرونر قلب و دیابت شوند.

ساندویچ با نان حلقه‌ای

نتیجه‌ گیری

اگرچه شیرینی‌ها در سال‌های اخیر تعریف بدی داشته‌اند، یک تغییر جزئی در مصرف می‌تواند آن‌ها را به انتخاب سالم‌تری برای افزودن به رژیم غذایی شما تبدیل کند. نان شیرینی‌های سبوس‌دار دارای طیف وسیعی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و فواید سلامتی نسبت به انواع دیگر شیرینی‌ها هستند. در حین غذا خوردن به تغذیه، کالری و چاشنی‌ها توجه کنید و سهم قند و شکر را کاهش دهید تا از خطرات سلامتی مرتبط با آن‌ها جلوگیری کنید.

نظرات
شما اولین نفری باشید که نظر خود را در مورد این بلاگ وارد می نمایید!
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به بیتا زراندیش پارس(بیزاپ)است