لوگو بیزاَپ

مجله آنلاین و اینترنتی بیزاَپ، شامل جدیدترین مطالب روز از جمله: ترفندهای خانه‌داری، نظافت منزل، چیدمان و دکوراسیون، آشپزی، تکنولوژی، زیبایی و حتی پزشکی و سلامتی است.

دریافت لینک دانلود
آیکون

برای دریافت اپلیکیشن بیزاَپ ، روی دکمه زیر کلیک کنید.

دریافت مستقیم اپلیکیشن
تصویر بلاگ

همه چیز درباره جلبک دریایی کلپ + آموزش غذا با جلبک

تاریخ انتشار : 1400/12/17نویسنده: زهرا اربابانزمان مطالعه: 6 دقیقهنظر: 0بازدید: 625

آیا می‌دانستید جلبک‌های دریایی موجود در رول‌های سوشی مورد علاقه‌ی شما بسیار مغذی هستند؟ کلپ یکی از انواع جلبک‌های دریایی مملو از آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها، مواد معدنی و کاروتنوئیدها است. قادر است عملکرد تیروئید را تنظیم کند، به کاهش وزن کمک کند، از سلامت استخوان ها حمایت کند و به مدیریت دیابت کمک کند. در این مقاله از مجله بیزاَپ، ما فواید سلامتی کلپ، مشخصات تغذیه‌ای آن، دستورالعمل‌ها و عوارض جانبی احتمالی را بررسی کرده‌ایم. به خواندن ادامه دهید!

ظرف حاویی جلبک کلپ

کلپ چیست؟

کلپ یک جلبک دریایی بزرگ است که به خانواده‌ی لامیناریاسی (Laminariaceae) مربوط می‌شود. این جلبک در آب‌های کم عمق (اصطلاحاً جنگل‌های کلپ) نزدیک جبهه‌های ساحلی تا ارتفاع 250 متری رشد می‌کند. نزدیک به 30 نوع کلپ وجود دارد و می‌توانید آن را به صورت خام، پخته، مکمل یا پودر مصرف کنید. کلپ‌ها می‌توانند طعمی شور یا شبیه صدف تازه داشته باشند و سرشار از طیف وسیعی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. به مطالعه مقاله ادامه دهید تا با مشخصات تغذیه‌ای این جلبک‌ها آشنا شوید.

مشخصات تغذیه‌ا‌ی کلپ

100 گرم کلپ حاوی:

  • کالری: 43 کیلو کالری
  • پروتئین: 1/68 گرم
  • آب: 81/6 گرم
  • چربی: 0/56 گرم
  • کربوهیدرات: 9/57 گرم
  • فیبر: 1/3 گرم
  • کلسیم: 168 میلی گرم
  • منیزیم: 121 میلی گرم
  • آهن: 2/85 میلی گرم
  • ویتامین : C 3 میلی گرم
  • فولات: 180 میکروگرم
  • ویتامین آ: 6 میکرو گرم

این ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در کلپ، آن را به یک انتخاب غذایی عالی برای مدیریت چندین بیماری و حفظ سلامت تبدیل می‌کند. برای آشنایی با فواید کلپ ادامه مقاله را مطالعه کنید.

جلبک کلپ

فواید کلپ برای بدن

1- کلپ عملکرد تیروئید را تنظیم می‌کند

آیا می‌دانستید که حداقل 1572 میلیون نفر در سراسر جهان در معرض خطر اختلالات کمبود ید هستند؟ دریافت ناکافی ید بر سطح هورمون‌های تیروئید تأثیر می‌گذارد. کلپ منبع غنی ید است که ممکن است به تنظیم عملکرد تیروئید کمک کند. از آنجایی که بدن ما نمی‌تواند به طور طبیعی ید تولید کند، مصرف میزان مناسب ید ضروری است.

کمبود ید می‌تواند منجر به کم کاری تیروئید و بزرگ شدن غده‌ی آن شود. مطالعه‌ای که توسط دانشگاه پزشکی ساپورو انجام شد، نشان داد که مصرف 12 گرم پودر کلپ قادر است عملکرد تیروئید را در بیماران با ناتوانی‌های ذهنی حرکتی شدید و سطح ید پایین، بازگرداند. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف کوتاه مدت رژیم غذایی کلپ سطح TSH) هورمون محرک تیروئید) را افزایش می‌دهد. دوز توصیه شده روزانه‌ی ید برای بزرگسالان سالم 150 میکروگرم است.

توجه: مراقب دوز مصرفی ید باشید؛ زیرا مصرف بیش از حد ید ممکن است اثرات نامطلوبی برای سلامتی ایجاد کند.

2- تاثیر کلپ بر کاهش وزن

کلپ سرشار از مواد مغذی است، اما کالری و چربی کمی دارد. حاوی آلژینات (نوعی کربوهیدرات) است که فعالیت پروتئین را در لوزالمعده کاهش می‌دهد که در نتیجه چربی‌ها را تجزیه می‌کند. این کاهش تجزیه‌ی چربی منجر به جذب کمتر چربی در روده خواهد شد.

مطالعه‌ای که توسط مؤسسه‌ی آسیب شناسی ایمنی روسیه بر روی 151 زنان پساقائده‌ی چاق و غیر دیابتی انجام شد، نشان داد که فوکوگزانتین (کاروتنوئید موجود در کلروپلاست جلبک قهوه‌ای) در ترکیب با روغن هسته‌ی انار باعث کاهش وزن می‌شود؛ با این حال، مطالعات بیشتری برای درک این مزیت کلپ لازم است.

3- از سلامت استخوان با مصرف کلپ

کلپ حاوی فوکوئیدان‌ها (پلی ساکاریدهای موجود در دیواره‌ی سلولی جلبک‌های قهوه‌ای) است که پتانسیل ترمیم استخوان را دارند. همچنین رگ‌های خونی جدید و استئوبلاست‌ها (سلول‌هایی که استخوان‌های جدید را تشکیل می‌دهند) را تقویت می‌کند تا به ساخت استخوان‌ها کمک کند.

فوکویدان با وزن مولکولی کم به جلوگیری از کاهش استخوان مرتبط با سن کمک می‌کند. همچنین، کلپ منبع عالی ویتامین K و کلسیم است که در بهبود تراکم استخوان اثر دارد و برای رشد استخوان بسیار مهم است.

جلبک پخته با تزئین کنجد

4- در مدیریت دیابت مؤثر است

کلپ منبع غنی وانادیوم است که قادر است آنزیم‌های دخیل در ایجاد دیابت و تولید گلوکز را سرکوب کند. دارای اثرات کاهش قند خون است که به مدیریت دیابت نوع 1 و نوع 2 کمک می‌کند. پلی فنول‌های استخراج شده از دو گونه کلپ، Ascophyllum nodosum  و Fucus vesiculosus ، می‌توانند سطح قند خون را کاهش دهند. با این حال، تحقیقات بیشتری برای درک این مزیت کلپ مورد نیاز است.

5- خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد

وجود فوکوئیدان در کلپ به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک می‌کند. فوکویدان دارای اثرات ضد سرطانی و تعدیل‌کننده‌ی سیستم ایمنی است و ممکن است اثرات مهاری و محافظتی در برابر انواع خاصی از سرطان خون و سرطان ریه داشته باشد.

یک مطالعه منتشر شده در مجله سرطان نشان می‌دهد که فوکویدان از پیشرفت سلول‌های سرطان سینه جلوگیری می‌کند. آنتی اکسیدان‌ها و مواد مغذی مانند ویتامین C و کاروتنوئیدها در کلپ دارای خواص مبارزه با سرطان هستند. با این حال، تحقیقات بیشتری برای تعیین اثرات ضد سرطانی کلپ مورد نیاز است.

6- خاصیت ضد التهابی جلبک کلپ

کلپ حاوی پلی ساکارید سولفاته‌ی فوکویدان است که التهاب و استرس اکسیداتیو را مهار می‌کند. همچنین می‌تواند پروتئین‌های التهابی مانند سیتوکین‌ها و TNF آلفا را مسدود کند و التهاب را نیز کاهش دهد. یک مطالعه‌ی انجام‌شده توسط دانشگاه ملی ججوی کره نشان داد که مکمل‌های جلبک دریایی کلپ سیگنال‌های التهابی را در سلول‌های بافت چربی (بافت‌های انرژی ذخیره شده به شکل لیپیدها) را مهار می‌کند.

این‌ها مزایای سلامتی خوردن کلپ است، اما چگونه می‌توان از کلپ برای بهره مندی از حداکثر فواید آن استفاده کرد؟ در بخش بعدی در این مورد گفته‌ایم.

چگونه کلپ را در رژیم غذایی خود بگنجانیم؟

کلپ را به اشکال مختلف مانند کامبوی خشک، مکعب‌های پوره شده، ورقه، تکه، گرانول و رشته پیدا خواهید کرد. همچنین به صورت قرص و پودر هم موجود است. می‌توانید آن را به صورت تازه و خشک میل کنید یا از مکمل‌ها استفاده کنید. در اینجا گزینه‌های آسانی برای گنجاندن این ماده مغذی متراکم در رژیم غذایی شما وجود دارد.

  • کلپ خشک را در سوپ یا خورشت خود بریزید.
  • پودر کلپ را به اسموتی‌های خود اضافه کنید.
  • از رشته فرنگی خام کلپ در سالاد و غذاهای اصلی استفاده کنید.
  • برای طعم‌دار کردن سیب زمینی سرخ شده، تکه‌های کلپ خشک را روی آن‌ها بپاشید.

در بخش بعدی، دوز توصیه شده روزانه‌ی کلپ را بررسی می‌کنیم.

دوز توصیه شده‌ی مصرف کلپ چیست؟

طبق گفته‌ی سازمان غذا و دارو، دوز توصیه شده‌ی روزانه‌ی کلپ نباید از مقداری که بیش از 225 میکروگرم ید را تأمین می‌کند، تجاوز کند. اگر نمی‌دانید چگونه کلپ را بخورید، ما در بخش بعدی چند دستور غذا را برای شما آماده کرده‌ایم که می‌توانید آنها را امتحان کنید.

بیشتر بخوانیدمیوه خشک یک میان وعده سالم است یا مضر؟
 

ورقه جلبک

آموزش  3 دستور تهیه غذا و دسر با کلپ

1- اسموتی کلپ

مواد مورد نیاز:

  • 1 فنجان کلپ دریایی
  • نصف فنجان شیر بادام
  • 1 دسته‌ی بزرگ کلم پیچ
  • 1 قاشق غذاخوری عسل
  • 1 فنجان زغال اخته ارگانیک
  • 1 عدد موز ارگانیک منجمد
  • نصف قاشق چایخوری دارچین

طرز تهیه:

1- همه‌ی مواد را به مخلوط‌کن اضافه کنید.

2- آن‌ها را پوره کنید تا یکدست شود و بنوشید.

2- کیک هویج و کلپ

مواد مورد نیاز:

  • نصف فنجان کلپ
  • 3 عدد تخم مرغ
  • 8 عدد هویج متوسط ​​(رنده شده)
  • 1 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
  • 1 قاشق چایخوری جوش شیرین
  • نصف فنجان آرد چند منظوره
  • 1 قاشق چایخوری دارچین آسیاب شده
  • نصف قاشق چایخوری زنجبیل
  • یک چهارم قاشق چایخوری جوز هندی
  • سه چهارم قاشق چایخوری نمک درشت
  • نصف فنجان شکر گرانول
  • 3 عدد کره بدون نمک
  • 1 فنجان شکر قهوه‌ای روشن
  • نصف فنجان آب
  • 2 قاشق چایخوری عصاره‌ی وانیل خالص
  • 2 فنجان اسپند خرد شده

نحوه‌ی پخت

1- کره و شکر را با همزن بزنید تا کرم رنگ و یکدست شود.

2- تخم مرغ‌ها را یکی یکی به مخلوط اضافه کنید. به هم زدن ادامه دهید.

3- وانیل، هویج و آب را اضافه کنید و کاملاً مخلوط کنید.

4- تمام مواد خشک و نیمی از گردو را اضافه کرده و مخلوط کنید.

5- مخلوط را در دمای 350 درجه فارنهایت به مدت 30 دقیقه بپزید.

6- پس از سرد شدن، با پنیر خامه‌ای و باقی مانده‌ی اسپند کیک را تزئین کنید.

3- سالاد کلپ

مواد مورد نیاز:

  • 200 گرم کلپ خشک تازه یا خیس شده
  • 3 حبه سیر خرد شده
  • یک چهارم قاشق چایخوری نمک
  • 1 قاشق چایخوری شکر
  • 2 قاشق غذاخوری سس سویا سبک
  • 1 قاشق غذاخوری سرکه سیاه
  • نصف قاشق چایخوری فلفل تایلندی
  • 2 قاشق غذاخوری پیازچه ریز خرد شده
  • 3 قاشق غذاخوری روغن پخت و پز گیاهی

طرز تهیه:

1- کلپ را گرد کرده و خرد کنید.

2- برای کاهش شوری، آن را به خوبی در آب سرد بشویید.

3- کلپ خرد شده را به مدت 2 دقیقه بجوشانید. آب آن را خالی کرده و به ظرف دیگری منتقل کنید.

4- سس سویای سبک، سرکه، پیازچه، فلفل قرمز و سیر را اضافه کنید.

5- روغن نباتی را داغ کرده و روی سالاد بریزید، به خوبی مخلوط کنید و از طعم آن لذت ببرید!

ظرف حاوی جلبک پخته شده و سس

آیا خوردن کلپ عوارض جانبی دارد؟

مصرف کلپ در مقادیر محدود بی‌خطر است. مصرف بیش از مقدار توصیه شده ممکن است منجر به پرکاری تیروئید، بزرگ شدن غده‌ی آن، مسمومیت با فلزات سنگین و واکنش‌های آلرژیک شود. همچنین ممکن است منجر به آسیب کبدی شود و بر عملکرد کبد اثر بگذارد.


کلپ خشک می‌تواند حاوی فلزات سنگینی مانند سرب، آرسنیک، کادمیوم و جیوه باشد که می‌تواند باعث ایجاد مسمومیت در بدن شود.


مصرف چوب کلپ (Laminaria) می‌تواند منجر به واکنش‌های آلرژیک مانند آنافیلاکسی (واکنش آلرژیک حاد)، کاهش سطح فشار خون و ایجاد تنگی نفس و حالت تهوع شود که بسیار پر خطر است. مصرف بیش از حد کلپ غنی از ید نیز ممکن است با درمان‌های جایگزین تیروئید تداخل داشته باشد.

نتیجه گیری

کلپ یک جلبک غنی از مواد مغذی با خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است. از تنظیم عملکرد تیروئید گرفته تا کاهش خطر ابتلا به سرطان، می‌تواند به مدیریت بسیاری از بیماری‌ها کمک کند. کلپ به اشکال مختلف موجود است و می‌توانید به راحتی آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا از فواید آن بهره‌مند شوید. با این حال، مصرف بیش از حد ممکن است منجر به برخی از عوارض جانبی شود؛ بنابراین، قبل از مصرف کلپ با پزشک مشورت کنید و دوز توصیه شده‌ی مخصوص رژیم خود را رعایت کنید.


برای  پیدا کردن  بهترین رستوران  اطراف خودت  به بیزاَپ سر بزن!


 

نظرات
شما اولین نفری باشید که نظر خود را در مورد این بلاگ وارد می نمایید!
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به بیتا زراندیش پارس(بیزاپ)است