
طرز تهیهی ران مرغ و برنج لیمویی و گشنیز تنها در یک قابلمه
ران مرغ قبل از پخت با برنج خوش طعم در یک قابلمه، با لیمو و گشنیز مزهدار شده است
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک مرغ و بروکلی سرخ شده
آماده سازی: 15 دقیقه
پختن: 1 ساعت
مزهدار کردن: 2 ساعت
زمان کلی: 3 ساعت 15 دقیقه
مناسب برای: 5 نفر
مواد لازم؛
برای مزهدار کردن:
¼ فنجان گشنیز تازه خرد شده
2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
2 قاشق غذاخوری آبلیموی تازه گرفته شده
1 قاشق غذاخوری پوست لیموترش رنده شده
2 حبه سیر، خرد شده
1 قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
1 قاشق چایخوری زیره آسیاب شده
1 قاشق چایخوری نمک
½ قاشق چایخوری فلفل سیاه تازه آسیاب شده
برای مرغ و برنج:
5 ران مرغ با استخوان و با پوست
1 و ½ فنجان آب مرغ
1 قاشق غذا خوری روغن زیتون
1 و ¼ فنجان آب
1 و ½ فنجان برنج سفید دانه بلند
1 و ½ قاشق غذاخوری آبلیموی تازه گرفته شده
½ قاشق چایخوری نمک
2 قاشق غذاخوری گشنیز تازه ریز خرد شده
1 و ½ قاشق چایخوری پوست لیموترش
طرز تهیه:
مرحله 1
گشنیز، روغن زیتون، آب لیموترش، پوست لیموترش، سیر خرد شده، پودر فلفل قرمز، زیره، نمک و فلفل را در یک کاسه یا ظرف دربدار مخلوط کنید. مرغ را اضافه کرده و خوب به مواد درست شده آغشته کنید. درب آن را ببندید و حداقل 2 ساعت در یخچال قرار دهید و گهگاهی مرغ را پشت و رو کنید.
مرحله 2
فر را با دمای 350 درجه فارنهایت (175 درجه سانتیگراد) از قبل گرم کنید.
مرحله 3
روغن زیتون را در قابلمه چدنی روی حرارت متوسط گرم کنید. ران مرغ را از مواد مرینیت بیرون آورده و سیر را به دو طرف آن بمالید. مرغ را درون روغن داغ بگذارید و هر طرف را حدود 4 دقیقه تفت دهید تا قهوهای شود. شعله را خاموش کرده و مرغ را درون بشقابی قرار داده و آن را کنار بگذارید.
مرحله 4
آب مرغ و آب را داخل داخل قابلمه چدن بریزید و کف قابلمه را با قاشق چوبی یا پلاستیکی بتراشید تا تکههای قهوهای شده مرغ جدا شود. برنج، آب لیمو و نمک را به قابلمه اضافه کنید. مرغ را روی برنج قرار داده و درب آن را ببندید.
مرحله 5
به مدت 30 دقیقه در فر از قبل گرم شده بگذارید تا بپزد. درب قابلمه را باز کرده و با استفاده از انبر مرغ را داخل بشقاب بگذارید. برنج را از پایین به بالا هم بزنید سپس مرغ را دوباره روی برنج قرار دهید.
مرحله 6
قابلمه را بدون درب مجددا به مدت 15 تا 18 دقیقه دیگر درون فر گذاشته تا پبزد، تمام آب آن بخار شده و برنج نرم شود.
مرحله 7
مرغ پخته شده را درون یک بشقاب بگذارید و 2 قاشق غذاخوری گشنیز خرد شده و 1 و 2/1 قاشق چایخوری پوست لیموترش را با برنج هم مخلوط کنید. سپس با چنگال هم زده و با مرغ سرو کنید.
ارزش غذایی
در هر وعده: 528 کالری؛ چربی 26.3 گرم؛ کلسترول 96 میلیگرم؛ سدیم 889.1 میلیگرم؛ کربوهیدرات 47 گرم؛ پروتئین 24.2 گرم .غذایی با ارزش غذایی کامل
بهترین و نزدیکترین