طرز تهیه شیرینی بلغور جو دوسر شکلاتی (بدون گلوتن)
این کوکیهای محبوب بدون گلوتن و بدون پخت با چند مادهی ساده از جمله جوی دوسر و چیپس شکلاتی همراه با کرهی بادامزمینی یا کمی آجیل درست میشوند. شیرینیها سریع و آسان و تنها در چند دقیقه روی اجاق گاز آماده میشوند. این خوراکیها برای رفع هوس شکلات عالی هستند و به خصوص در تابستان که نمیخواهید از فر استفاده کنید بسیار عالی هستند. به علاوه، آنها بدون تخم مرغ هستند!
مقاومت در برابر خوردن این کوکیها سخت است. با انواع آجیل، غلات و میوههای خشک نیز به راحتی میتوانید آنها را طبق سلیقه خود درست کنید.
مواد اولیهی مورد نیاز برای تهیه کوکی جو دوسر شکلاتی
- 3 فنجان جوی دوسر خشک یا جوی دوسر فوری برای پخت با برچسب بدون گلوتن
- 1 فنجان شکلات چیپسی نیمه شیرین
- 1/4 تا 1/2 فنجان کرهی بادام زمینی (اختیاری)
- 1 قاشق چایخوری عصارهی وانیل
- شکر دانه ریز 2 پیمانه یا مقداری از شکر قهوهای
- 40 گرم (8 قاشق غذاخوری) کرهی بدون نمک
- 1/2 فنجان شیر تغلیظ شده یا شیر معمولی
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی خوشمزه بادام و شکلات (بدون گلوتن)
طرز تهیهی کوکی بلغور جوی دو سر با شکلات (بدون گلوتن)
1- مواد اولیهی مورد نیاز خود را تهیه کنید.
2- در یک ظرف بزرگ، جو، چیپس شکلاتی، کرهی بادام زمینی (در صورت استفاده) و وانیل را با هم مخلوط کنید. هم بزنید تا مواد مخلوط شوند؛ سپس آنها را کنار بگذارید.
3- در یک قابلمه شکر را با کره و شیر مخلوط کنید. تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید و هم بزنید تا شکر و کره آب شود. مخلوط را به جوش بیاورید و دقیقاً 1 دقیقهی کامل بجوشانید.
4- بلافاصله مخلوط کره و شکر داغ را با مخلوط بلغور جوی دوسر و چیپس شکلاتی ترکیب کنید. آنقدر هم بزنید تا شکلات آب شود و مخلوط به خوبی یک دست شود.
5- به سرعت کار کنید و با استفاده از قاشق، توپهایی به اندازهی حدودی 5 سانتی متر درست کنید یا از یک قاشق مخصوص کوکی استفاده کنید تا خمیر کوکی را روی کاغذ مومی یا کاغذ روغنی بگذارید.
6- قبل از سرو اجازه دهید تا در دمای فضا خنک و سفت شوند.
نحوهی نگهداری و فریز کردن کوکی شکلاتی جو دوسر
این شیرینیهای خوشمزه را تا 5 روز در ظرف دربسته در دمای فضا میتوانید نگهداری کنید. همچنین میتوان آنها را به مدت یک هفته در یخچال نگهداری کرد.
حتی ممکن است بخواهید خمیر کوکی را بدون پخت فریز کنید. میتوانید تا یک ماه در کیسه فریزری که در آن کاملاً بسته شده باشد، نگهداری کنید و قبل از پخت آن را یخ زدایی کنید.
نکاتی برای تهیهی کوکیهای جو بدون گلوتن
- به جای چیپسهای شکلاتی نیمه شیرین، از نوع دیگری از چیپس شکلات (مانند کره یا شکلات سفید) میتوانید استفاده کنید.
- جوی دوسر فوری به هیچ وجه کوکیهای جویدنی و لطیفی تولید نمیکند؛ در حالی که جوی دوسر رول شده شیرینی دلچسبتری تولید میکند.
- به جای تمام یا بخشی از شکر گرانول از شکر قهوهای روشن یا تیره میتوانید استفاده کنید.
- حدود 1/2 فنجان گردو، آجیل یا بادام خرد شده را به مخلوط جو اضافه کنید.
- میتوانید شکلات چیپسی را حذف کنید و به جای آن 1/4 فنجان پودر کاکائوی شیرین نشده را با شیر، کره به مخلوط اضافه کنید.
- در صورت نیاز جوی دو سر را با دانههای ذرت، مغزهای انگور یا کشمش، غلات برنج ترد یا موارد مشابه جایگزین کنید.
- ۱ فنجان جوی دو سر را با ۱ فنجان نارگیل پوستهدار جایگزین کنید یا کوکیها را در نارگیل خرد شده و شیرین نشده بغلتانید.
- 1 فنجان کشمش یا زغال اختهی خشک شده را اضافه کنید تا دسر شما بافت جویدنی بیشتر و طعم متفاوتی داشته باشد.
- اگر سلیاک دارید یا کاملاً دارای رژیم فاقد گلوتن هستید، حتماً برچسب بستهبندی را بررسی کنید و فقط جوی دوسر بدون گلوتن تأیید شده بخرید. جو اغلب در همان تأسیساتی که گندم را فرآوری میکنند و ممکن است حاوی مقادیر کمی گلوتن باشد، فرآوری میشود؛ پس به این موضوع قبل از خرید کردن دقت کنید.
چرا کوکیها گاهی اوقات بدون پخت به طور کامل سفت نمیشوند؟
اگر این کوکیهای بدون پخت بهدرستی در دمای فضا قرار نگرفتهاند (یعنی دمای فضا بالا بوده باشد)، سعی کنید حداقل 30 دقیقه آنها را در یخچال قرار دهید. اگر هنوز سفت نیستند، احتمالاً مخلوط را به اندازه کافی نجوشاندهاید. مهم است که مخلوط کره و شکر را دقیقاً به مدت یک دقیقه کاملاً بجوشانید و اگر زودتر آن را بردارید، کوکیها به درستی تهیه نمیشوند یا چسبناک خواهند بود. همچنین اگر مدت بیشتری بجوشند، ترد میشوند.
بهترین شیرینی فروشی را در بیزاَپ پیدا کنید.